Welkom (bijna) vrijwilligers van Imaginarium!

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende teams waarvoor je je kunt aanmelden als je vrijwilliger wilt worden op Imaginarium. Lees de informatie goed door voordat je je aanmeldt, dan kom je op het festival niet voor onverwachte en/of ongewenste verrassingen te staan ūüėČ

Zonder hulp van fantastische vrijwilligers was Imaginarium nooit zo’n begrip en succes geworden als dat het nu is! En natuurlijk hebben we ook in 2024 jullie hulp weer hard nodig! Dus wil je ons komen helpen, schrijf je dan hiernaast in!

Graag alleen inschrijven als je het hele festivalweekend of de gevraagde duur beschikbaar bent! (LET OP: Sommige teams beginnen al eerder en/of werken door tot en met maandag!). Je werkt dan 50% van het festival, zodat je genoeg tijd hebt om ook van het festival te genieten.

Wat bieden wij de vrijwilligers: Veel gezelligheid!
Naast gezelligheid krijgt iedereen een T-shirt, gratis toegang tot het festival, overnachting , eten en drinken. Samen bouwen aan dit geweldige festival. Wij zijn een erkend leerbedrijf, dus als je nog stage uren op school nodig hebt, vraag ons even naar de mogelijkheden.

Schrijf je dus snel in via de inschrijfpagina hiernaast! Inschrijvingen per mail worden niet in behandeling genomen.

En je mag je natuurlijk inschrijven voor een meerdere teams ūüėČ

Je kunt je eventueel aanmelden als dag-vrijwilliger, maar bij het toewijzen wordt eerst gekeken naar de vrijwilligers die het hele weekend beschikbaar zijn. Ook jullie bieden we natuurlijk veel gezelligheid, toegang tot het festival op de dag dat je werkt, een t-shirt en heerlijk eten en drinken. (exclusief overnachting)

 

 Team Op- en Afbouw

De Op- en Afbouwploeg zorgt ervoor dat het festival klaar staat zodra de bezoekers op het terrein verschijnen en dat alles na het festival weer netjes opgeruimd wordt. Zonder deze vrijwilligers staan er geen tenten, hebben we geen mooi podium en liggen de afzethekken nog zielig op een hoopje.

Je bent werkzaam van dinsdag t/m maandag. (Tijdens het festival ben je vrij!)

We zoeken ook nog 2 mensen voor zaterdag 22 juni in bezit van auto met platte kar/aanhangwagen voor het halen van de opbouw-materialen van de Pioniersgilde. (Graag bij je inschrijving aangeven als je 22 juni wilt helpen, wij nemen dan contact met je op voor de details.)

Wat verwachten wij van jou

 • Opbouwen van hekken en tenten
 • Leveranciers helpen en begeleiden
 • Standhouders helpen met vragen tijdens de opbouw
 • Het met aanhangers heen en weer rijden naar de loods om spullen op te halen die op het festivalterrein terecht moeten komen.
 • Kortom, het feest letterlijk bouwen!!!
 • Een paar dagen doorbuffelen
 • Tijdens het festival bij plotselinge calamiteiten bereid te zijn om te helpen
 • Verdelen van tafels, stoelen, bankjes, etc
 • Na het festival meehelpen met opruimen en afbouwen.

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf dinsdagavond.
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst

Je wordt dinsdagochtend om 9:00 verwacht op het festivalterrein en krijg je uitleg en instructie van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna kun je lekker met je coördinator mee het terrein op!

 Werktijden

Vanaf dinsdagochtend 9.00u gaan we met z’n allen aan de slag om het festival op te bouwen. De werktijden tijdens de opbouw worden ter plekke vastgesteld, afhankelijk van hoe snel de opbouw gaat.
Tijdens het festival zelf ben je vrij, tenzij je jezelf ook voor een ander team hebt opgegeven. Let op, de op- en afbouwploeg is ook zondagavond en maandag actief tijdens het afbouwen.

We rekenen er op dat je ook maandag helpt totdat de afbouw klaar is. Dit duurt zeker tot het einde van de middag. Camping, eten, drinken en een hoop kampvuurgehalte is vanzelfsprekend! Maandag avond eten op een leeg terrein is zeker de moeite waard!

 Extra

Maandagavond wordt waarschijnlijk de laatste vrachtwagen gelost, mocht je mee willen helpen heel graag. Mocht je toevallig dinsdagochtend ook nog paraat kunnen/ willen staan is dat fantastisch! Geef in de opmerkingen even aan of je er dinsdag ook nog bij kunt zijn.

Team Toezicht

De mensen in dit team zijn overdag en ‘s nachts de oren en ogen van het festival. Ze zorgen voor de veiligheid tijdens het evenement, zowel voor de bezoekers als voor de organisatie van het festival. De werkzaamheden vari√ęren van toezicht houden op de backstage, toezichtrondes lopen binnen en buiten het terrein tot het podium in de gaten houden tijdens optredens. Zie je iets wat niet volgens de regels is, dan meld je dat bij je co√∂rdinator, die zal dan samen met jou en eventueel je collega‚Äôs het probleem gaan aanpakken. Ook ben je het aanspreekpunt voor bezoekers. Je bent als vrijwilliger ‚ÄúToezicht‚ÄĚ essentieel voor het soepel verlopen van het evenement.¬†

 

Wat verwachten wij van jou

 • Goed met mensen om kunnen gaan, ook wanneer ze even geen goede bui hebben
 • Vriendelijkheid
 • De-escalerend kunnen optreden
 • Gedisciplineerd kunnen werken, als een post aan je wordt toevertrouwt kun je daar niet zomaar even weg

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

Werktijden

Dit team werkt overdag en ‘s nachts. Je werkt in duo’s of trio’s en je werkt in shifts. De eerste shift begint op donderdagavond om 21.00u. Je zal ongeveer om de 2 √° 3 uur van positie wisselen, zodat je niks van het festival hoeft te missen. Ook zal je geregeld vrij zijn om zelf rond te kunnen lopen en het festival te bezichtigen. Als je bent ingedeeld voor de donderdag-, vrijdag en/of zaterdagnacht, ben je overdag vrij, maar zorg er dan wel voor dat je ‘s nachts ook je ogen weet open te houden ūüėČ

Wil je juist graag ‘s nachts werken, geef dit dan vooral aan bij je aanmelding!

Heb je zin om donderdag overdag al te helpen? Dan heel graag! De donderdag is de drukste dag met het opbouwen van alle stands en een toeziend oog en het begroeten van alle standhouders bij de deuren van het festival  is een leuke bezigheid. 

Visitekaartje

Alle vrijwilligers zijn het visitekaartje van het festival en de organisatie, maar de toezichthouders nog meer door hun werkzaamheden. Hou hier altijd rekening mee, ook in je vrije uurtjes. Ook krijg je een herkenbaar shirt aan die afwijkt van de andere shirts zodat je duidelijk herkenbaar bent voor de bezoekers.

Team Bevoorrading en Service

Het Serviceteam is bezig op de festivaldagen zelf. Ze zorgen ervoor dat het terrein netjes blijft, helpen standhouders en bezoekers bij kleine problemen en zijn de eerste groep die wordt opgeroepen als er ergens iets aan de hand is. Ze verzorgen de afval- afvoer en helpen bij het bevoorraden van verschillende posten.

 

Wat verwachten we van je

 • Als standhouders of bezoekers vragen hebben deze voor zover mogelijk beantwoorden.
 • Je houdt tijdens je werktijden het terrein schoon en let op eventuele andere klusjes.
 • Team Bevoorrading en Service zorgt ook voor het bevoorraden van o.a. de
  parkeerteams. Hiervoor werken ze nauw samen met de Interne Catering.
 • Als er tijdens het evenement iets gebeurt, verwachten we dat je ook buiten je werktijden standby staat om te kunnen helpen bij een ‚Äúcalamiteit‚ÄĚ. Dit is echter nog nooit voorgekomen, maar als er wat aan de hand is ‚Äúalle hens aan dek‚ÄĚ.

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

Werktijden

Je werkt tijdens het evenement in shifts. Deze ploegen werken of ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, we hopen op jouw inzet te kunnen rekenen.

Team Dixi

Ook bezoekers moeten wel eens een toilet bezoeken tijdens het evenement. Om te kunnen zorgen dat ze op een schoon, fris toilet terecht kunnen, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die hier graag hun handen voor uit de mouwen willen steken. Doordat de toiletten gratis toegankelijk zijn op het festival, hoeft de post bij de toiletten niet continue bemand te zijn zodat je tijd genoeg hebt om de rest van het evenement te bekijken.

Je krijgt de vrijheid om te zorgen dat mensen met een glimlach van en naar het toilet gaan. Wil jij mensen een ultieme wc beleving geven, dan is dit team iets voor jou!

 

Wat verwachten wij van jou

 • Je loopt regelmatig langs de toiletten en controleert of er geen verstoppingen zijn.
 • Je haalt tijdens je ronde een poetsdoek door de toiletten en zorgt dat ze er weer netjes uitzien.
 • Je vult het toiletpapier bij waar nodig
 • Je controleert het waterniveau in de handenwasunits, en vult dit zonodig bij.
 • Geen problemen hebben met alle zaken die bij het schoonhouden van een toiletgroep horen
 • Schoon en¬†hygienisch¬†kunt werken
 • Creativiteit wordt gewaardeerd

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer

Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

Werktijden

Je werkt tijdens het evenement in shifts. Deze ploegen werken of ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, we hopen op jouw inzet te kunnen rekenen.

Team Info en Merchandise

Deze groep is er voor de bezoekers. Je wordt ingedeeld bij de Infostand op het festival. Daar wordt ook de merchandise van het festival verkocht. Bij de Infostand help je bij vragen, gevonden voorwerpen en verkoop van merchandise. Na het ontbijt op vrijdag verzamel je bij de infostand, bouwt deze met elkaar af en richt deze in. Ook help je met wat laatste klusjes, zoals het tellen van de merchandise. Aan het einde van zaterdag ruimt de avondshift alles zo op dat je collega’s op zondag weer makkelijk van start kunnen. Op zondag helpt iedereen met opruimen en afbreken.

 

Wat verwachten we van je

 • Inrichten Infostand
 • Bezoekersvragen beantwoorden
 • Gevonden voorwerpen aannemen
 • Voorwerpen die kwijtgeraakt zijn, en die niet worden opgehaald, opschrijven
 • Klachten/opmerkingen/suggesties van het publiek noteren voor de organisatie
 • Vragen van standhouders beantwoorden/iemand oproepen voor het beantwoorden ervan via de portofoon.
 • Vrolijkheid uitstralen zodat iedereen, die bij de ingang en info is geweest, er gewoon spontaan vrolijk van wordt! ūüėČ
 • Festival Merchandise verkopen.

 Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond.
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte algemene briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

 Werktijden

Tijdens het evenement word je ingedeeld in ploegen: deze ploegen werken of  ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt , waarbij we meer mensen nodig hebben.

Team Interne Catering

Tijdens het festival wordt het ontbijt en de lunch voor vrijwilligers en artiesten, verzorgd door onze eigen keuken. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om te koken en goed zijn in het ontvangen van uitgehongerde vrijwilligers. Je moet wel tegen een stootje kunnen, het werk bij de Interne Catering is soms fysiek zwaar.

 

Wat verwachten we van jou

 • Het klaarmaken van maaltijden voor vrijwilligers en artiesten
 • De hele dag door kunnen mensen genieten van een kop koffie of eten.
 • Het schoonhouden van de keuken en materiaal
 • Samenwerken om voor zo‚Äôn 100 mensen eten te bereiden, dit wil je namelijk niet alleen doen.

 Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival. Dit maak je nl zelf ūüėČ
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

Werktijden

Tijdens het evenement word je ingedeeld in ploegen: deze ploegen werken of ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt waarbij we meer mensen nodig hebben.
Als je zondag weg gaat en je tent hebt ingepakt en zin hebt om nog even te helpen, heel graag! Mocht je maandag weg willen om zondag avond te helpen bij het opruimen, kan dit natuurlijk altijd.

 Extra

Tijdens de op- en afbouw hebben we ook catering, dit is voor een kleine groep mensen dat op dinsdag begint. Je bent welkom om ons al vanaf dinsdag te helpen! Laat het ons bij je inschrijving even weten of je al op dinsdag zou willen beginnen. 

Team Ingang, Kassa en Munten

Het Kassateam is samen met het Infoteam het eerste gezicht van het evenement richting de bezoekers. Bij de ingang scan je tickets en/of voorzie je bezoekers van een festivalbandje en/of een programmaboekje. Ook verzorg je de kaartverkoop als bezoekers nog geen ticket hebben. En als je bij de kassa’s op het terrein bent ingedeeld verzorg je de uitgifte van de festivalmunten.¬†

Wat verwachten wij van jou

 • Het correct afhandelen van de kaartverkoop en bijbehorende administratie, daarnaast het beantwoorden van eventuele bezoekersvragen.
 • Het scannen van tickets bij de ingang.
 • Het opruimen en afsluiten van de kassa’s na de laatste shift.
 • Klantvriendelijke instelling en goede communicatieve vaardigheden
 • Enthousiaste uitstraling naar bezoekers
 • Goede rekenvaardigheden
 • Gevoel voor cijfers
 • Nauwkeurigheid
 • Ervaring met kassawerkzaamheden is een¬†pr√©

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

 Werktijden

In het kassateam werken we in shifts van 3 uur. Je draait dan 2 shifts op een dag, maar nooit 2 opeenvolgende. Je kunt worden ingedeeld op de kassa en/of munten tellen. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt waarbij we meer mensen nodig hebben. Op de introductie bijeenkomst krijg je het rooster met daarin de diensten die je draait.

Team Kinderentertainment

Team Kinderentertainment zorgt ervoor dat onze jonge bezoekers het ook naar hun zin hebben! Je bent tijdens de festivaldagen bezig met het vermaken van de aanwezige kinderen; kleuren, Highlandgames en heel veel andere leuke en creatieve dingen! 

Ook help je op zondag na het festival mee om Kinderentertainment op te ruimen en af te breken.

 

Wat verwachten wij van jou

 • Vrijdagochtend meehelpen met inrichten kinder-entertainment tent.
 • Goed met kinderen om kunnen gaan
 • Het hele weekend beschikbaar (van vrijdag t/m zondag)
 • Het liefst ook al ergens anders met kinderen hebt gewerkt
 • Ouders vriendelijk te woord staat als ze een vraag hebben
 • Na het festival op zondag meehelpen met opruimen en afbreken Kinderentertainment.

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

 Werktijden

Tijdens het evenement word je ingedeeld in ploegen: deze ploegen werken of  ’s ochtends/’s middags of ’s middags/’s avonds en vooral tijdens openingstijden. Buiten de werktijden van deze ploegen ben je in principe vrij, tenzij er iets onverwachts gebeurt , waardoor we meer mensen nodig hebben.

Extra

Vanaf donderdag wordt er al begonnen met de opbouw van het Kinderentertainment gedeelte. Je bent natuurlijk welkom om vanaf dan al te komen helpen! Geef het dan even aan bij je inschrijving.

Team Logistiek/Verkeer

Voor standhouders, artiesten, bezoekers en vrijwilligers zijn jij en je collega’s het eerste aanspreekpunt als zij zich naar het festival begeven. Veel van deze mensen willen voor en tijdens het festival graag het terrein op om op te bouwen, te spelen of mee te helpen. En onze bezoekers willen graag parkeren. Ons festivalterrein is echter niet gebouwd op veel verkeer, dus tijdens het festival moet er goed geco√∂rdineerd worden hoe de verschillende leveranciers, artiesten, bezoekers, snelverkeer, hulpdiensten en toezichthouders effici√ęnt het terrein opkomen. Dit begint al op de donderdag: team Logistiek/Verkeer zorgt er, samen met team Veld Co√∂rdinatie, voor dat dit ordelijk verloopt. Na het evenement zorgt dit team er, ook samen met team Veld Co√∂rdinatie, ook voor dat de standhouders op zondagavond snel het terrein kunnen verlaten. Je werkt 50%, de rest van de tijd kun je genieten van het festival!

Maar ook onze bezoekersstroom en het parkeren van de bezoekers moet goed georganiseerd worden! Dus heb jij je Verkeersregelaarsdiploma of ben je bereid deze via ons te halen en heb je zin in een leuk festival? Meld je dan nu aan!

 

Wat verwachten we van je

 • Standhouders vriendelijk begeleiden en uitleggen waar zij worden opgevangen door de Veld Co√∂rdinatie en hoe ze daar moeten komen en waar zij na het uitpakken/opbouwen hun auto kunnen parkeren.
 • Artiesten vriendelijk begeleiden en uitleggen waar zij worden opgevangen, hoe ze daar moeten komen en waar zij hun auto kunnen parkeren.
 • Vriendelijke begeleiding van leveranciers, andere vrijwilligers en bezoekers.
 • Zorgen dat de doorstroom niet belemmerd wordt en dat hulpdiensten te allen tijde snel op de juiste plek kunnen komen.
 • Goede communicatieve vaardigheden en goed en gezellig humeur!

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf woensdagavond.¬†
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt woensdagavond rond 19.15u op het festivalterrein verwacht. Op 19.30 begint dan de teambriefing, incl instructies in de vrijwilligerstent. Op donderdagochtend is er om 7:00 ontbijt en om 07:30 volgen de laatste instructies. Vanaf 8:00 komen op donderdag de eerste standhouders.

 Werktijden

De werktijden voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag worden op woensdag tijdens de briefing in overleg met de coördinator bepaald. Je werkt in shifts en kunt op diverse locaties op en rondom het terrein ingezet worden. We houden bij de shifts rekening met het feit dat je natuurlijk ook graag wilt genieten van het festival.

Team Veldhoofden

Ons festivalterrein is niet gebouwd op veel verkeer. Dus het is belangrijk dat alles goed gecoördineerd verloopt. Samen met team logistiek verwelkomt dit team de standhouders en cateraars. Team Veldhoofden wijst iedere standhouder naar zijn kraam. Na het evenement op zondagavond zorgt dit team er ook voor dat de standhouders snel kunnen afbouwen en gestructureerd het terrein kunnen verlaten.

  

Wat verwachten we van je

 • Samen met team logistiek/verkeer zorgen jij en je collega’s ervoor dat standhouders op de juiste plek komen te staan op het terrein.
 • Zorgen dat standhouders alle informatie en benodigdheden ontvangen die nodig zijn om het festival te draaien. (denk aan informatie over waar ze kunnen parkeren en benodigdheden als bandjes)
 • Het beantwoorden van vragen van standhouders.
 • Samen zorgen dat iedereen een fijn festival kan gaan draaien, door mee te denken bij eventuele problemen.
 • Het waarborgen van veiligheid nu er met auto‚Äôs op een terrein gereden wordt.
 • Voor opening zorgen dat de auto‚Äôs op tijd het terrein af zijn.
 • Tijdens het festival af en toe een rondje lopen om te kijken of standhouders en bezoekers vragen hebben.
 • Na het festival zorgen dat de standhouders met auto bij hun kraam kunnen komen en kunnen starten met afbouwen.
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Assertief bent in het begeleiden van standhouders naar hun kraam

 Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf woensdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt woensdagavond rond 19.15u op het festivalterrein verwacht. Op 19.30 begint dan de teambriefing, incl instructies in de vrijwilligerstent. Op donderdagochtend is er om 7:00 ontbijt en om 07:30 volgen de laatste instructies. Vanaf 8:00 komen op donderdag de eerste standhouders. 

 Werktijden

De werktijden voor het weekend worden op de woensdag in overleg met de coördinator ter plekke bepaald. Het zwaartepunt ligt op de donderdag, vrijdag, zaterdagochtend en zondagavond.

Team Aankleding/Creatief

Ben jij creatief en heb je zin om ons te helpen bij het uiterlijk en de sfeer van het festival? Dan is dit net iets voor jou. Jij en je collega’s zorgen ervoor dat onze bezoekers visueel binnenstappen in een andere wereld, nl die van Imaginarium.
 

Wat verwachten we van jou

 • Creativiteit en goede idee√ęn over hoe we de sfeer van het festival goed kunnen neerzetten.
 • Aan het einde van het festival alles weer opruimen.

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf donderdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

Aankomst en briefing

Je wordt donderdagochtend vanaf 10.00u op het festivalterrein verwacht. Om 10.15u begint dan de teambriefing, incl instructies in de vrijwilligerstent. Daarna ga je met elkaar het terrein op en transformeer je het terrein tot Imaginarium.

 Werktijden

De werktijden worden op de donderdag in overleg met de coördinator ter plekke bepaald. Het zwaartepunt ligt op de donderdag en vrijdagochtend. Zondagavond en maandag help je mee met de afbouw en het opruimen.

Team Bar

Ook aankomend festival willen wij iedereen blij maken met onze supergezellige en  superleuke bars en daarbij kunnen we je hulp goed gebruiken! (We schenken zowel zowel licht-alcoholische als non-alcoholische dranken.) Enige bar-ervaring wel erg handig, dus geef dit ook zeker even bij je inschrijving aan als je dit hebt!

 

Wat verwachten wij van jou

 • Schoon en hygi√ęnisch werken
 • Klantvriendelijkheid
 • Gezelligheid
 • Op tempo/onder wat druk kunnen werken
 • Ervaring is een pr√©

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein vanaf donderdagavond.
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt donderdagavond tussen 18:00 en 19:00 op het festivalterrein verwacht om je crewshirt op te halen en alvast kennis te maken met de andere vrijwilligers. Om 20:00 vindt op het terrein een korte algemene briefing plaats. Na een aantal opzwepende woorden vindt de teambriefing plaats en is er gelegenheid om vragen te stellen aan je coördinator.

 Werktijden

Tijdens het evenement werk je in shifts die op donderdagavond tijdens de briefing worden vastgesteld. 

Team Elektra-Techniek

Jij bent degene die het koffiezetapparaat aansluit zodat iedereen aan het werk kan. Je bent bij de opbouw, helpt mee om kabels te leggen en het festival te voorzien van stroom. Vrijdagochtend controleer je voordat we open gaan de stands op ongeregeldheden, bijvoorbeeld haspels die buiten liggen, stekkers waar de aders los in te zien zijn, oftewel de stoppen kunnen je om de oren vliegen. Tijdens het evenement sta je paraat om in een noodgeval een probleem op te lossen. En na het festival mag je je energie nog even kwijt in het opruimen en afbouwen. 

 Je bent werkzaam van dinsdag t/m maandag.

Wat verwachten we van je

 • Redelijke algemene technische kennis
 • Goede kennis van elektra
 • Probleem oplossend vermogen
 • Goede communicatieve vaardigheden

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligerskampeerterrein, vanaf dinsdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festivalervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

Aankomst

Je wordt dinsdagochtend om 9:00 verwacht op het festivalterrein en krijg je uitleg en instructie van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna kun je lekker met je coördinator mee het terrein op!

 Werktijden

Vanaf dinsdagochtend 9.00u tot en met vrijdagochtend gaan we met z’n allen aan de slag om het festival op te bouwen. De werktijden tijdens de opbouw worden ter plekke vastgesteld, afhankelijk van hoe snel de opbouw gaat.
Tijdens het festival zelf ben je vrij, tenzij je jezelf ook voor een ander team hebt opgegeven. Let op, de techniekploeg is ook zondagavond en maandag actief tijdens het afbouwen. We hebben dan zeker je hulp hard nodig!

 We rekenen er op dat je maandag helpt totdat de afbouw klaar is. Dit duurt zeker tot het einde van de middag. Camping, eten, drinken en een hoop kampvuurgehalte is vanzelfsprekend! Maandag avond eten op een leeg terrein is zeker de moeite waard!

 Extra

Maandagavond wordt waarschijnlijk de laatste vrachtwagen gelost, mocht je mee willen helpen heel graag. Mocht je toevallig dinsdag ochtend ook nog paraat kunnen/ willen staan is dat fantastisch! Geef in de opmerkingen even aan of je er dinsdag ook nog bij kunt zijn.

Team Podia-ondersteuning

Wil jij tijdens het festival graag op en om het podium staan? Dan hebben wij een leuke klus voor jou! Voor het Hoofdpodium en de Pubstage zoeken wij namelijk mensen die mee willen helpen tijdens de inrichting van het podium en de artiesten voor tijdens en na optredens willen helpen met allerlei hand- en spandiensten.

 

Wat verwachten we van je

 • Voor de hand- en spandiensten: aangeven van materialen, meehelpen tillen en materialen op hun plaats zetten
 • Voor de ondersteuning van de artiesten: een gezellige en enthousiaste persoonlijkheid, aangezien je dan toch een visitekaartje van ons festival bent.
 • Een paar dagen doorbuffelen
 • Tijdens het festival bij plotselinge calamiteiten bereid te zijn om te helpen
 • Kennis van podiumtechniek
 • Probleem oplossend vermogen
 • Goede communicatieve vaardigheden beschikt
 • Geen 9 tot 17 mentaliteit ūüėČ

Wij bieden

 • Indien gewenst: Overnachting op het vrijwilligersterrein, vanaf dinsdagavond
 • Goed eten en drinken tijdens het hele festival
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Leuke festival en podium ervaring voor op je CV
 • Supergezellige sfeer!

 Aankomst en briefing

Je wordt woensdagochtend om 9:00 verwacht op het festivalterrein en krijg je uitleg en instructie van wat er allemaal moet gebeuren. Daarna kun je lekker met je coördinator mee het terrein op!

 Werktijden

Vanaf woensdagochtend tot en met maandag gaan we met z‚Äôn allen aan de slag om het festival op te bouwen, mee te helpen en weer op te ruimen. De werktijden worden op de woensdag ter plekke in overleg vastgesteld, we vragen hierbij wel flexibiliteit van je ūüėȬ†

Team Media

Ben jij creatief met een camera, heb je ervaring met festivalfotografie en heb je zin om ons te helpen bij het vastleggen van de sfeer van het festival in beeld en geluid? Dan is dit net iets voor jou!

Wat verwachten we van je

 • Ervaring met festivalfotografie of ervaring met het vastleggen in beeld en geluid
 • Vriendelijkheid en respect voor alle bezoekers, die mogelijk voor je camera ronddansen ūüėČ

Wat bieden we je

 • Indien gewenst: Overnachting op het het vrijwilligerskampeerterrein vanaf donderdagavond.
 • Goed eten en drinken¬†
 • Iedere dag gratis toegang tot het evenement
 • Supergezellige sfeer!

Werktijden

In overleg met de organisator

  Voornaam

  Achternaam

  Email

  Telefoonnummer

  Straat + Huisnummer

  Postcode

  Stad

  Geboorte Datum

  Waar wil je bij helpen?

  Voorkeur 1:

  Overige voorkeuren:

  Hoe zit het met eten?

  Ik lust allesIk zie diertjes liever in de wei: Vegetari√ęrGeen eitje in de ochtend: VeganistischEten met gebruiksaanwijzing: Lactose intolerantie/ Noten/ Pinda‚Äôs/ Vis- Schaal en schelpdieren
  Wij kunnen helaas niet met alle allergi√ęn rekening houden en we doen ons uiterste best om voor iedereen wat lekkers op tafel te zetten.

  Mag je zwaar tillen?

  JaNee

  Wat is je T-shirt maat?

  Contact Noodgevallen: Naam

  Contact Noodgevallen: Telefoonnummer

  Wat is je motivatie?

  Wil je gebruik maken van de vrijwilligerscamping?

  JaNee